Lees meer! Educatie op scholen Wij geloven dat educatie over ‘het plastic afval probleem’ bijdraagt aan een groenere wereld. Daarom bezoeken wij basisscholen over de hele wereld. Met onze lessen over plastic afval en recycling hopen wij kinderen te inspireren en bewustwording te vergroten.

Juf aan het woord "Op Bonaire spoelt heel veel plastic aan. Elke week hebben we clean ups. Maar dan, wat doe je dan met al dat plastic op zo'n eiland. Samen met the 4Green Foundation hebben we een prachtig avontuur beleefd. We hebben na de clean up het plastic gerecycled. Wat een ontdekking! De kinderen vonden het geweldig, van de plastic soep mooie dingen te maken. Hartstikke bedankt! Groetjes, juf Mirella" Bonaire | Juf Mirella > >

Adoptie omgeving Neem contact op Scholen wereldwijd Tijdens de reis bezoeken we lokale scholen. Als eerst praten we met de kinderen over zelfvoorzienend leven en plastic zwerfafval. Daarna gaan we naar buiten om plastic afval te verzamelen om vervolgens samen te recyclen. Ook is het mogelijk om in contact te komen met een school in ons thuisland Nederland. Zo kunnen kinderen wereldwijd van elkaar leren.

Weet jij een leuke school die wij kunnen bezoeken? Laat het ons weten, zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden!

Doe mee Neem contact op Meer over GSDM Scholen in Nederland Basisscholen in Groningen kunnen zich aanmelden voor speciale New Nexus milieueducatie lessen, die worden verzorgd door Groningen Schoon Dankzij Mij (GSDM). Kinderen leren op een interactieve manier waarom plastic niet in de natuur hoort en ruimen samen met milieustewards hun schoolplein of woonwijk op. Ook is het mogelijk om in contact te komen met een school aan de andere kant van de wereld.

Ken jij een school die mee wilt doen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Introductie Video speciaal voor scholen Deze video is speciaal gemaakt voor de basisscholen. We laten de kinderen zien hoe mooi de wereld is, maar ook de vervuiling die wij onderweg tegenkomen. Daarna leggen we uit hoe we zelfvoorzienend leven en plastic recyclen. Bekijk de video

Scroll Down

Scroll Down