Basisscholen hier Samen met Groningen Schoon Dankzij Mij (GSDM) hebben we een project opgezet om kinderen te betrekken bij een groot wereldwijd probleem:
โ€˜Het plastic zwerfafvalโ€™

Meer lezen over GSDM? Kijk
Help met jouw basisschool mee

Milieu
Stewards
De MilieuStewards geven gratis introductie- en milieueducatie-lessen op basisscholen. Ze laten zien wat de gevolgen zijn van het weggooien van verpakkingen en ander afval, in het water en op het land.

Na een New Nexus milieueducatie-les wordt een week lang de hoeveelheid afval gemeten. Vervolgens krijgen de leerlingen een drinkbeker en broodtrommel, waarna nogmaals wordt gemeten.
Wij komen graag bij jouw op school

Adoptie van een omgeving Woon jij in de provincie Groningen en wil jouw school, vereniging of instantie zich inzetten tegen zwerfvuil? Heel goed! Je kan een omgeving zwerfafvalvrij houden voor langere tijd (minimaal een jaar).

Materialen zoals grijpers, afvalringen, afvalcaddyโ€™s, afvalzakken en/of schepnetten worden beschikbaar gesteld. Al naar gelang de omvang van de omgevingsadoptie wordt een school/vereniging op passende wijze beloond. Een van de mogelijkheden is de theatershow van Nico met z'n kliko.
Maak van jouw klas een heldenklas

Doe mee! Vul het contactformulier in om je aan te melden of om een vraag te stellen. Vermeld ook de naam van de school en het aantal leerlingen die je mee wilt laten doen. Neem contact op Contactformulier Bekijk de wereldkaart Scholen die meedoen aan de milieueducatie lessen krijgen een plekje op onze wereldkaart. Zo zie je precies welke scholen in je omgeving al meedoen. Sluit jij je ook aan?
Een plek op de wereldkaart

Scroll Down

Scroll Down