Welkom bij het Plastic Project!

In september 2017 is er zelfvoorzienend zeilschip uit Nederland weggevaren voor een reis rond de wereld. Dit zeilschip, genaamd de New Nexus, maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen. Hiermee willen de oprichters van de stichting en kapiteinen van het schip, Niels en Tjerk, laten zien dat het mogelijk is om alleen te leven van wind-, water en zonne-energie. Ook hebben ze twee machines aan boord van het schip om plastic te recyclen tot nieuwe gebruiksvoorwerpen.

Samen met kinderen van over de hele wereld willen zij plastic afval van de stranden opruimen en recyclen. Er zijn al meerdere scholen in Europa, Afrika en Zuid-Amerika die meedoen. Het doel van deze missie is dat kinderen op een leuke en avontuurlijke manier leren over de gevolgen van plastic afval en de noodzaak van het hergebruiken daarvan!

Dus: ben je docent op een basisschool of ben je ouder van kinderen die naar een basisschool gaan die zich zou willen aansluiten bij ons project? Lees dan hieronder wat je het beste kan doen:

Basisscholen kunnen zich via Gert Bron (gert.bron@groningen.nl) aanmelden voor dit project. Hij is de contactpersoon vanuit de gemeente Groningen, en projectleider van Groningen Schoon Dankzij Mij.