Het team De 4Green Foundation wordt draaiende gehouden door een geweldig team van vrijwilligers. Drie jaar geleden zijn wij begonnen met drie bestuursleden. Inmiddels is de stichting behoorlijk gegroeid en zijn er meerdere mensen dagelijks betrokken bij de binnen en buitenlandse activiteiten. Met elkaar maken we de wereld elke dag een beetje groener. Peter Tammeling Voorzitter Project assistent Marro Mijnans Jan Schut Secretaris Joshua Maldonado Filmmaker Wessel Goinga Penningmeester Thijs de Jonge ICT Niels Tammeling Kapitein Paul Slootweg Accountant Bibi Brongers Bemanning Gert Bron Regisseur Vertegenwoordiger Tjerk Zweers Ingrid Dekker Vertegenwoordiger

Ambassadeurs Jacqueline Cramer Jacqueline Cramer Florian Dirkse Arjan van Eijk Iris Schut Als minister van Milieu werd ik in 2008 voor het eerst geconfronteerd met de berichten over de plastic soep in de oceanen. Ik was geschokt te horen hoe ernstig de vervuiling door plastic afval was. Daarom heb ik onmiddellijk de noodklok geluid bij mijn collega’s - de Ministers van Milieu van andere Europese landen- en opgeroepen tot gezamenlijke actie. Na mijn ministerschap heb ik de strijd tegen plastic soep voortgezet als voorzitter van de Plastic Soup Foundation. Deze non profit organisatie richt zich allereerst op het voorkomen van plastic in de oceanen en daarnaast op het opruimen van plastic voordat het in de oceanen in kleine deeltjes uiteen valt. Daarom steun ik van harte het initiatief van Trintella4Green. Dit is een steun in de rug voor iedereen die zich bekommert om de vervuiling van onze oceanen door plastic afval.

Jacqueline Cramer

Voorzitter van de Plastic Soup Foundation en voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Ambassadeurs Arjan van Eijk Jacqueline Cramer Florian Dirkse Arjan van Eijk Iris Schut Tussen 2008 en 2010 zeilde ik met Florian de wereld rond. Met daar aan verbonden een stichting en een documentaire. Ik kan oprecht zeggen dat het me een aantal van de mooiste dingen in mijn leven heeft gebracht. Niels en Tjerk kwamen niet zo lang geleden een biertje doen bij me thuis, en het aanstekelijkeenthousiasme en de energie die ik bij ze voelde bracht me gelijk weer terug naar het jaar voordat Florian en ik vertrokken. Work like hell, so you can play like hell.

Zoveel mensen hebben deze droom, en maar zo weinig maken hem waar.. Ik vind het te gek dat wij, als inmiddels oude rotten, jullie hebben geïnspireerd om dit te doen. Gasten, jullie gaan zo’n mooie, heftige en intense tijd tegemoet! Probeer zoveel mogelijk bewust te zijn van alles om je heen, en van elkaar. De wereld vanaf het water is bizar mooi, en dankzij jullie behouden we die wereld weer een beetje. Enjoy!!

Arjen van Eijk
Ambassadeurs Florian Dirkse Jacqueline Cramer Florian Dirkse Arjan van Eijk Iris Schut Super mooi dat we jullie hebben mogen inspireren gasten! Volgend jaar gaan jullie gewoon zelf! Het lijkt nog ver weg maar je gaat je tijd hard nodig hebben al lopen jullie flink voor op onze planning destijds dus dat is een goed teken. Dat gevoel om je droom te verwezenlijken is het mooiste gevoel ter wereld! Je loopt 10 keer harder, veel mooie momenten samen en alleen maar gaan. Hou deze zelfde spirit ook tijdens de reis vast, met jezelf maar ook met elkaar.

Het zal niet altijd even makkelijk zijn maar probeer ook op die momenten te beseffen wat je eigenlijk wel niet allemaal aan het doen bent en de lach komt snel terug op je gezicht.
Geniet!

Florian Dirkse
Ambassadeurs Iris Schut Jacqueline Cramer Florian Dirkse Arjan van Eijk Iris Schut Tjerk en Niels ken ik al sinds de middelbare school. Toen een gemeenschappelijke vriendin mij op hun droom wees, was ik meteen enthousiast. Ik ben daarom enorm vereerd dat ik ambassadrice mag zijn van deze stichting. Het komt erop neer dat Tjerk en Niels 2 goeie gasten zijn die iets moois voor de wereld willen terugdoen, en ik wil ze daar graag een handje bij helpen.

Iris Schut