Roderjournaal

Met een duurzame boot de wereld rond

 

Niels Tammeling en Tjerk Zweers zijn al van jongs af aan vrienden. Samen koesteren ze een droom: met een honderd procent duurzame boot de wereld rond varen.

Auteur: Paul Abrahams

 

GRONINGEN – In november 2012 grijpen de 23-jarige Niels – hij is derde jaars student Werktuigbouwkunde Duurzame Energie – en de twee jaar oudere Tjerk – hij is vierde jaars student Geneeskunde – de kans met beide handen aan om in Workum aan het IJsselmeer voor ‘een mooi prijsje’ een zogeheten Trintella 4 te kopen.

 

De boot La Reyna is weliswaar een opknappertje, maar de twee studenten weten van wanten. Nadat het ruim dertig jaar oude schip is afgemeerd in de Reitdiephaven in Groningen is flink geklust. Bijkomend voordeel is dat de Stadjers wonen op ‘de koningin’. Ondanks de studie en het runnen van een zeilschool om geld te verdienen om de wens in vervulling te laten gaan, is in de afgelopen maanden veel gebeurd. “Elk beschikbaar uurtje is benut. Zo hebben we het interieur flink aangepakt en ook is veel bekabeling vernieuwd”, vertelt Niels. “En we hebben de boot waterdicht gemaakt”, vult Tjerk aan. “Bovendien is alles goed geïsoleerd, is een elektrische kachel geplaatst en we hebben gekozen voor energiezuinige led verlichting. Tot dusverre hebben we alles nog zelf kunnen doen.”

 

Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2017 te vertrekken voor een reis om de wereld. Een afstand van meer dan een slordige 40.000 kilometer, zo hebben ze berekend. “We willen eerst onze studie afronden”, leggen Niels en Tjerk uit die allebei in de gemeente Noordenveld hebben gewoond. Respectievelijk in Roderwolde en in Roden. “We hebben dus nog even de tijd om de reis tot in de puntjes voor te bereiden. De insteek is om met een honderd procent duurzame boot te gaan varen. Om dat te realiseren moet nog veel (kostbare) apparatuur worden afgeschaft. Dan moet je denken aan onder meer een elektrische motor, windmolens, zonnepanelen, accu’s die waterdicht moeten worden afgesloten, maar wel gekoeld moeten worden, een zoetwatermaker en een afval pers. Alleen voor de aanschaf van de accu’s moet al een bedrag van ruim 20 mille op tafel worden gelegd.”

 

Het is de bedoeling om drie tot vijf jaar onderweg te zijn. “We willen ons beslist niet vastleggen op een datum”, benadrukken de twee vrienden die hart voor de natuur hebben. “We gaan tijdens de wereldreis duurzame projecten bezoeken die door Nederlanders zijn opgezet om ecosystemen te behouden. Met alle middelen die beschikbaar zijn, gaan we onze ervaringen vastleggen.”

 

De route is inmiddels al in kaart gebracht. “Om te beginnen varen we via de Waddenzee naar Spanje en dan steken we over naar Brazilië. In principe zijn we nooit langer dan drie weken op zee. Met de faciliteiten die we in 2017 aan boord hebben, is het zelfs mogelijk om minimaal een jaar niet in een haven aan te leggen. We kunnen gebruik maken van de wind, kunnen zelf stroom opwekken en zoet water maken en we kunnen een hengel uitgooien om vis te vangen.”

 

Tijdens de wereldreis moet ook geld worden verdiend om in het levensonderhoud te voorzien en om eventuele onvoorziene onkosten te kunnen betalen. Daarom gaat een aantal opvouwbare surfplanken mee aan boord. “Indien nodig gaan we les geven”, vertellen de twee avonturiers. “Een visum aanvragen kan vaak ter plaatse en daarnaast laten we ons uitschrijven als Nederlander en varen we als wereldburger de Reitdiephaven in Groningen uit.”

 

U wilt meer informatie over de plannen van Niels Tammeling en Tjerk Zweers die inmiddels een stichting hebben opgericht? Kijk dan even op de website www.4greenfoundation.com