Technasium Wil jij als technische leerling meehelpen om de wereld een stukje groener te maken? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken! Lees hieronder de verschillende opdrachten en kies een van de twee onderwerpen om aan mee te werken. Doe mee met het Technasium

Duurzame
energie
Het zeilschip New Nexus vaart op dit moment zelfvoorzienend rond de wereld. Dat betekent dat we onze eigen energie opwekken. De opgewekte energie wordt opgeslagen in lithium accu’s, die in de oude dieseltanks zijn geplaatst. Ook is er een elektrische motor aan boord, die tijdens het zeilen als dynamo werkt. Toch kan het zeilschip nog duurzamer gemaakt worden. Ben jij die groene ingenieur die ons komt helpen? Onderwerp 1

Plastic
afval
recyclen
Aan boord recyclen we plastic afval, verzameld door lokale kinderen. Het plastic recyclen we met een zonneoven en een shredder. Deze machines gebruiken geen stroom. Met de energie van de zon smelten we het plastic om tot bloempotten. Heb jij een idee wat we nog meer kunnen maken van plastic afval? Onderwerp 2

Geïnteresseerd
in techniek?
Contactformulier Op deze pagina zijn verschillende opdrachten te vinden die je met je school kan doen. Het zeilschip, de New Nexus, vaart op dit moment rond de wereld en kan nog wel wat hulp gebruiken. Zo kan het schip nog duurzamer worden gemaakt en kunnen onze recyclemachines nog wel wat beter gemaakt worden.

Lijkt duurzame energie of plastic afval je een intressant onderwerp? Lees dan hieronder onze opdrachten en wie weet ben jij de nieuwe uitvinder die de wereld nodig heeft.

Vul het contactformulier in om je aan te melden of om een vraag te stellen.
Werk mee aan duurzame energie
of aan het bestrijden van plastic afval.

Afval compressie machine Het plastic dat we van stranden en uit de zee halen gebruiken we om te recyclen. Allereerst vermalen we het plastic met onze shredder tot kleine stukjes. Op dit moment gebruiken we een zonne-oven waarmee we de kleine stukjes plastic omsmelten naar bloempotten.

We zijn benieuwd of we het vermalen plastic ook op een andere manier kunnen verwerken tot nieuwe producten. Bedenk hiervoor een machine. Deze mag niet veel stroom vragen!
Opdracht 1 Tijdens de reis is het belangrijk dat we voldoende stroom aan boord hebben. Hier moeten de zonne-panelen, de windmolen en de elektrische motor voor zorgen. Maar stel je voor dat we geraakt worden door de bliksem of dat de techniek stuk gaat. Dan willen we graag stroom kunnen opwekken met de hand. Hoe we dit moeten doen, we hebben geen idee!

Kom jij met een ontwerp dat ons moet voorzien van stroom in tijden van nood? Ga de uitdaging nu aan en meld je aan als groep.
Opdracht 2 Energie opwekken met de hand Op dit moment maken wij bloempotten van het gevonden plastic op stranden. Deze bloempotten zijn in een speciale zonne-oven gemaakt, die wordt opgewarmd door de zon. Het plastic wordt in een pers gestopt, ontworpen voor het maken van een bloempot, die tijdens het opwarmen wordt aangedraaid. Maar we zijn op zoek naar meer ontwerpen om ook andere producten te maken van plastic.

Weet jouw klas ons te overtuigen tot een nieuwe mal om plastic afval te smelten? Dan nemen wij deze graag mee op reis. We dagen je uit!
Opdracht 3 Nieuwe producten van plastic

Scroll Down

Scroll Down